Skip to content

O klubu

Drsalno društvo Labod Bled je bilo ustanovljeno leta 2002. V začetnih letih smo mlade drsalce in drsalke prešteli na prste, danes pa se lahko pohvalimo z veliko drsalci, ki pridno trenirajo skoraj vsak dan v tednu. V našem klubu že od vsega začetka trenira Julija Lovrenčič, ki je ena najperspektivnejših slovenskih umetnostnih drsalk in državna prvakinja  za leto 2023 v kategoriji Članic. S statusom kategorizirane tekmovalke se ponaša tudi Lana Omovšek (tretja v članski konkurenci na tekmovanju za Pokal Slovenije), v klubu pa sicer trenira več kot 30 otrok, ki se dan za dnem učijo prvin drsalnega športa in dosegajo vidne uvrstitve tako na domačih kot tudi na mednarodnih tekmovanjih. V zadnjih letih smo ustanovili tudi sekcijo rekreativnih drsalcev, vsako leto pa se nam pridružijo tudi novi začetniki, ki se kasneje odločijo za tekmovalno ali rekreativno raven izpopolnjevanja.

Kot trenerji umetnostnega drsanja v našem klubu delujeta nekdaj odlična drsalca Melita Čelesnik in Matej Gregorc, občasno (predvsem pri mlajših in rekreativnih skupinah) pomagajo tudi naši vaditelji drsanja in starejši tekmovalci.  Baletne treninge vodi Tihe Ivnik, plesne treninge pa Mateja Mihelič.  

Veseli smo vsakega novega člana in otroška srca, ki se na široko smejijo ob misli “Jutri grem pa spet na led!” čakajo, da se jim pridružite tudi vi!